FB,TWT,Skype,Yahoo.





Monday, 8 April 2013

Clearence !!

Views
ASSALAMMUALAIKUM ^^

Tak sangka betul cepat aje masa berlalu untuk sem ini. Pejam celik pejam celik nak habis sem daaa..
Tak lama lagi cuti sem pun datang, nak-nak lagi cuti sampai 2 bulan ha milah koba an haha. Ceh, mula dah start pikir mau buat apa cuti pepanjang ni. Jadi cikgu lagi kah? eheks. Wa tak kesah sangat kalau bab-bab kerja ni pasal ibu wa sendiri dah ready dah nak amik anak dia yang comel lote ni siap-siap jadi kuli kat tadika dia tu. Hamboihh. 

Fine, sebelum nak cuti, holiday atau honeymoon bagai selama 2 bulan tu, perkara wajib sebelum nak tinggalkan kolej takpun bilik kesayangan hamba ni ofkos la kena dibersihkan dahulu. Takpun dalam erti kata lain bebudak kat UiTM Segamat ni panggil CLEARENCE. Yes, sapu lantai, buang habuk, lap tingkap, lap kipas, buang sawang, semuanyalah asalkan bilik tu bersih tiptop. Nyah dari kotoran. 

So, para ahli ZAM 220 D memulakan projek pada petang yang sore dengan mengangkut segala macam barangan keluar dari bilik. Angkut punya angkut masing-masing mula perasan yang lorong kat bilik sendiri dah hampir nak kena block ! Melampau terlampau barang2 kiteorang tu letak kat luar bilik dah macam orang nak pindah rumah. Berselerak habis sungguh. Next stepnya pulak, masing2 dah boleh buat kerja sendiri. Sorang lap tingkap, sorang sapu lantai, sorang lap kipas dan sorang lagi tolong tengok ahaha. Acah je. 


Maap jiran2 semua atas kesulitan yang
berlaku.

our stuff. 

Sampai nak tutup jalan dah penuh dengan barang2 nihaa. 

Banyakkan barang kiteorang. Kiteorang ni memang suka
mengumpul ihiii...


Penyapu kak Ry. Sampai patah dua
dikerjakan dia. Geram sangat dengan
 habuk kot.

Memang seronok buat clearence ni sebenarnya. Nak2 lagi kalau bergotong-royong dengan semua roomate. Eratkan silaturrahim lah katanya.. tak gitu. Nasib baik tak amik masa lama sangat nak bersihkan bilik kiteorang tu. Hellooo,, banyak2 barang pun, bersihkan bilik petik jari je dah siap haha. Habuk tak payah ceritalah, menggunung bukan main tinggi lagi. Terpikir jugak last sapu haritu bila. Agak dah berapa minggu tak sapu bilik, lain macam je habuk2 die tu. Menggeriting ko habuk die tu..

So dah siap semua bercleaning, dah boleh susun balik barang2 kiteorang yang kat luar tu. Yang seronoknya buat clearence ni, bila akak Ry pasang lagu kat laptop die tu kuat2. Pehh volume tahap maksimum den cakap. Bergema lorong wing kiteorang tu pasang lagu kuat2 dah macam kawasan tu kiteorang yang punya. Malu tak payah ceritalah,, wingmates semua konfem fahamnya tu. At least kerja siap sebelum maghrib. Elok la tu, pasal aq pun kena study balik sebab esoknya tu ada final exam pulak.
Bila bilik dah bersih, sure2 lah nak study pun rasa selesa je . Wish me luck okeyh for this final paper.

Habis sem ni, sure rindu dgn bilik ni. Dengan
 roomates  yang boleh tahan jugak gila2. 



Sure lepas ni mulalah berfeeling-feeling rindukan roomates semua ni. 

Ni dia penghuni2 ZAM 220 D .
Lots of love .. ^_^